Pracovní soboty

10.01.2011 11:01

Pracovní soboty 

 

,,Zdravím všechny v předvánočním období…

i díky pomoci Vás všech, kteří jste se během letošního roku podíleli na rekonstrukci obchodu se nám podařilo otevřít v říjnu první charitativní obchod v Ostravě - ŽEBŘÍKŮV obchod. Jsem za to moc rád, že začínáme vydělávat nějaké peníze na dostavbu a následný provoz stacionáře, který bude obecně prospěšná společnost ŽEBŘÍK otevírat v Ostravě-Nové Vsi.  Máme hotovou střechu, ale ještě nám  chybí  finance na dostavbu. Pevně věřím, že je seženeme, ale i přesto bych rád navázal na letošní práce na obchodě a na fungování dobrovolníků v rámci prodeje v obchodě.

 I když vím, že každý z Vás má spoustu svých povinností, starostí a zájmů, tak si Vás i přesto dovolím požádat o pomoc i v roce následujícím.

 V domě v Nové Vsi je mnoho práce, které zvládnout vykonávat i lidé s mým „technickým umem“, tzn. práce bourací, destrukční a demoliční, tak práce více či méně odborné, tzn. elektrorozvody, montáž sádrokartonů atd. Žádná ruka tedy nebude zahálet :-)

V rámci dobré organizace práce bych rád oprášil lehce zprofanovaný název, který někteří z nás ještě pamatují, pro mladší to bude novinka:  PRACOVNÍ SOBOTA pro ŽEBŘÍK.

Na stránkách jsou jak fotografie současného stavu budovy, tak přehled sobot v období 1-4/2010, kdy se na domě v Nové Vsi bude pracovat v rámci dobrovolnictví, pod dohledem a organizací zkušeného stavaře.

Je to zhruba každá druhá sobota v měsíci. Mám představu, že by se pracovalo zhruba od 8.00 do 12.00 (nic se nemá přehánět ). V domě jsou krbová kamna, takže i díky práci i díky nim nám snad zima nebude.

Seznam je záměrně do dubna, poněvadž od nikoho z Vás neočekávám, že by jste mohli po každé. Budu moc rád, když zvážíte možnost případné pomoci a předem se nahlásíte na termín kdybyste mohli.

Pokud nenajdete ani jednu volnou sobotu v kalendáři, tak se nic neděje. Na druhou stranu, budu potěšen, když se pracovní sobotě dostane do budoucna i díky nám lepší reputace, než měla v době minulé. ´´

                                                                                                                                                            uvedl Richard GAZDA, 26.11.2010

 - TERMÍNY PRACOVNÍCH SOBOT ZDE.

 - 8.1.2011 -tak trochu jiná sobota.pdf (381,5 kB)
 - 22.1.2011 - tak trochu jiná sobota.pdf (641,3 kB)
 26.2.2011 - tak trochu jiná sobota.pdf (454,7 kB)
 - 5.3.11.pdf (446 kB)